DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ÇALIŞMALARIMIZ

Atatürk Ortaokulu Öğrencileri ile Atasözleri ve Deyimler Canlanıyor.

28.02.2024 111

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"ni başlatmıştı.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda drama ile atasözleri vedeyim anlatma etkinliği yapıldı. Öğrencilerimiz öğrendikleri atasözleri ve deyimleri seçerek canlandırmak için drama performanslarını da sergilediler. Atasözleri ve Deyimlerle zenginleşmiş diyaloglar öğrencilerin sahne yeteneklerini ortaya koymalarına olanak tanıdı. Hem eğlenceli hem de öğretici anlar yaşattı. Projede emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.